«ПОКРОВА» В ПАРИЖІ

Лідія Гурська
Пані Катерина творить своєрідний, променистий, багатобарвний живопис. Витончені, дзвінкі колористичні сполучення барв у художниці наслідують барвистість і ніжну поетику українського народного мистецтва, сюжетні лінії збагачені етнографічними темами та мотивами. Тонкий ліризм, багатозначність персоніфікованих, доброзичливих образів, наративність і споглядання присутні в її картинах. Лагідні жінки в червоно-багряних запасках живуть в цих картинах, сповнених веселим гомоном буття і світлим прозорим смутком... Шляхетність, світлоносність живопису... Суголосні, співучі золотаво-багряні, ясно-червоні кольори осені розфарбували більшість полотен художниці.
«Тіні забутих предків» і «Святвечір» стали першими творами малярки, в яких проявилися риси виразності і творчої самобутності.

Книга 6 2004

СВІТ КРАСИ ЮРІЯ ЗОРКА

У сучасному переплетінні шкіл мальовничої України донецькому мистцю Юрію Зорку щастить зберігати неповторне обличчя, манеру, відстоювати власний світогляд. Він зорює пласти своїх задумів, має несамовиту працездатність, фанатичну жагу до малювання

Книга 6 2004